Ny höst, samma pandemi

Ny höst, samma pandemi

Ny höst men pandemi. Du har hört det förut men det är fortfarande högst aktuellt att du vaccinerar dig, umgås smittsäkert, håller avstånd till andra, stannar hemma om du har symtom och testar dig.

Här har vi samlat information om vad som gäller för kommunens service och verksamheter nu när hösten drar igång.

Besök i kommunhuset

Medborgare som önskar komma i kontakt med kommunen hänvisas i första hand till telefon och våra digitala kanaler. Endast förbokade besök tas emot i kommunhuset.

Politiska möten på distans

Rekommendationen att så många medarbetare som möjligt ska arbeta hemifrån förlängs september ut. Politiska möten kommer därför också att ske på distans under september månad.
För kommunfullmäktiges sammanträde den 29 september har ett begränsat antal åhörare möjlighet att ta del av mötet via storbildsskärm i Medborgarsalen. Först till kvarn gäller liksom personligt ansvar för att hålla avstånd och umgås smittsäkert.

Bokning av idrottshallar

I enlighet med Folkhälsomyndighetens och regeringens riktlinjer har Vadstena kommun beslutat att åter öppna upp för samtliga typer av bokningar av våra idrottsanläggningar.

Beslutet kan dock komma att ändras ifall kommunen anser det lämpligt som smittskyddsåtgärd.
Föreningar ansvarar för att säkerställa att rådande restriktioner följs och att träningar genomförs på ett smittsäkert sätt.

Biblioteket

Huvudbiblioteket är stängt under september månad för renovering vilket innebär att begränsad service erbjuds under denna period. Se separat nyhet.
Biblioteket i Borghamn har ordinarie öppettider och service från 1 september.

Simhallen

Renoveringsarbetet är inne i slutfasen och simhallen beräknas öppna, dock med vissa begränsningar och anpassningar som smittläget kräver, runt månadsskiftet augusti/september.

Kulturskolan

Kulturskolans verksamheter har undervisning på plats, start v. 35 (dans v. 36). Både schema och lokaler är anpassade för att undvika trängsel.

Dagverksamhet

Dagverksamheten i anslutning till Wasagården är igång. Anpassningar för att säkerställa en smittsäker verksamhet har gjorts. Mer information.