Kulturskolan omslagsbild till dans

Dans

Här upplever vi dansglädje i en kreativ miljö som vi skapar tillsammans. Du får möjlighet att växa som både dansare och människa!
Du utvecklar din kroppskontroll, musikalitet, ditt sceniska uttryck samt förstås dina danstekniska färdigheter.

Välj mellan barndans, dansmix, modern jazz och jazzdans med inslag av streetdance.
Vi har flera olika grupper indelade efter ålder och hur länge man har dansat. Du anmäler dig och blir då intagen i den grupp som passar bäst.

Barndans (åldrar 6-8 år)
Under lekfulla former tränar vi kroppskontroll, balans, rytmik, musikalitet och rörelseförmåga. Vi jobbar också med enklare danskombinationer.

Dansmix (åldrar 8-10 år)
På ett lustfyllt sätt upptäcker vi olika dansstilar såsom jazzdans, modern dans och street dance. Vi arbetar också med teknik, danskombinationer samt improvisation.

Jazz (åldrar 9-10 år)
Vi arbetar med jazzens rytmik, musikalitet, koordination och olika uttryck.
Lektionerna består av uppvärmning, teknik, styrketräning och danskombinationer.

Modern jazz (åldrar 12-14år)
En mix mellan jazzdans och modern och nutida dans. Utifrån jazzen arbetar vi med rytmik, musikalitet och koordination. Vi mixar detta med den moderna dansens golvarbete, rörelseflöde och improvisation. Lektionerna består av uppvärmning, teknik, styrketräning och danskombinationer.

Jazzdans med inslag av streetdance
(åldrar 14-19år)
Du får prova på jazzdansens olika element: musikalitet, koordination, rytmik och uttryck i kombination med streetdancens tuffare rörelser och funkiga rytmer. Lektionerna består av uppvärmning, teknik, styrketräning och danskombinationer.

Lokal
Kulturskolan, Ingegärd Knutsdotters väg, Vadstena
Sabina Langvik, danslärare

Anmälan
Direkt i StudyAlong: studyalong.se