Det här är Vadstena

Vadstena är en attraktiv och växande kommun vid Vätterns strand. Här finns engagerade och kreativa människor som inspireras av historien och de vackra miljöerna för att skapa framtiden. I kommunen finns 1000 företag, 600 kommunanställda och snart 8000 invånare. Till kommunen hör två tätorter, Vadstena och Borghamn, båda precis vid Vättern med badplatser och småbåtshamnar.

Vadstena ligger centralt i Sverige, mittemellan Stockholm och Göteborg. Mitt i en expansiv tillväxtregion med goda förutsättningar för företagande, utveckling och livskvalitet. Alla som någon gång varit här vittnar om den speciella, nästan magiska atmosfär som finns här. Ett särskilt lugn som ger plats för återhämtning och rekreation. Hit har människor från hela världen kommit i århundraden för att finna ro i våra vackra miljöer. Och det finns det gott om. Inte konstigt att man mår bra av att vistas här.

Vadstena ger dig ett rikare liv

Kommunen arbetar för ett framtida Vadstena som är växande, attraktivt och hållbart. Visionen är: Vadstena ger dig ett rikare liv. Här skapar vi framtiden mitt i historien. Och det är mycket som händer i Vadstena nu och framöver.

Inom de närmaste åren planeras för 400 nya bostäder, alla med gångavstånd till Vadstenas vackra och välbevarade innerstad och dess utbud av butiker, restauranger och evenemang. Det byggs ett trygghetsboende och en helt ny skola planeras. Det före detta vårdområdet där Birgittas Sjukhus fanns, ska göras om till ett helt nytt område med bostäder, en ny vårdcentral och möjligheter till service i form av butiker och restauranger.

Stora investeringar görs också i stadsmiljön. Det är både en förmån och ett stort ansvar att förvalta ett historiskt kulturarv och samtidigt anpassa det till framtidens krav.

I Vadstena finns också en renommerad kulturskola med ämnen som dans, musik, bild och form. Vi har topprankade skolor och en äldreomsorg som även den rankas högt i olika mätningar.

Näringslivet präglas av kreativ småföretagaranda, omvårdnad, turism och världsledande internationella industrier. För dig som vill etablera här finns byggklara industritomter.

Välkommen hit. Tillsammans skapar vi framtidens Vadstena.