Är du barn eller ungdom som mår dåligt?

Alla mår dåligt ibland. Man kan inte alltid vara glad och man behöver tillåta sig själv att känna det man känner. Ibland fungerar inte livet som man vill. I perioder kan man uppleva att man saknar självförtroende eller tillit till att saker och ting kommer att lösa sig på det sätt man önskar.

Om du känner att du inte mår bra får du här tips om vart du kan vända dig för att få hjälp.

Har du behov av akut hjälp?

Här finns telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du behöver akut hjälp vid psykisk hälsa för barn eller unga.

Det finns många olika anledningar till att man inte mår bra. För dig som bor i Vadstena kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig.
Olika typer av problem som påverkar hur du mår finns att läsa om här.
Lista på olika verksamheter som kan vara till hjälp.

Ungdomshälsan

Ungdomshälsan Motala eller Mjölby
Ungdomshälsan finns för dig under 26 år som behöver stöd för att hitta lösningar på dina bekymmer eller någon att prata med.
Information – Ungdomshälsan Motala
Information – Ungdomshälsan Mjölby

UMO – Ungdomsmottagningen på nätet
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.
umo.se

BRIS

BRIS finns både på nätet och har ett kontor i Linköping där det finns möjlighet att träffa en kurator. Det går även att ringa eller chatta med BRIS. Chatt och telefon är öppet dygnet runt alla dagar i veckan. För mer information se deras webbsida.

Koll på Soc?

Här finns lättlästa texter om socialtjänsten, riktade till barn och ungdomar. Vad gör socialtjänsten och hur kan du få hjälp och stöd från dem.