Earth week Vadstena

Earth week närmar sig. Något som även i år kommer att innebära en mängd aktiviteter och evenemang i Vadstena. Det finns ett stort engagemang för miljö- och hållbarhetsfrågorna i vår kommun och Earth week är ett tillfälle att visa detta.

Det även i år blir – som final för veckan – en konsert i klosterkyrkan den 25 mars, samma kväll som Earth hour. Den här gången kommer Passion för Jorden, ett körverk av Georg Riedel, att framföras i en stämningsfullt nedsläckt kyrka.

Som tidigare år väntar också en rad aktiviteter i kommunens verksamheter, bland annat skola och förskola. Den kommunala till exempel kostenheten kommer att ha en matsedel anpassad efter temat.

Vadstena bibliotek kommer att släckas ner den 22 mars. Där väntar även plantbytarvecka och på lördagen bjuds alla småodlare in för att plantera ett frö.

Även Vadstena församling och Pilgrimscentrum kommer att uppmärksamma Earth week på olika sätt. Den 23 mars anländer anländer Pilgrim’s walk for future till Vadstena, ett initiativ där människor vandrar tillsammans för klimatet. Under dagen hålls samtal, workshop och föreläsningar: “En träff full av inspiration och tips om hur du kan röra dig från hopplöshet till framtidstro längs vår pilgrimsfärd mot en hållbar värld”.

Självklart hoppas vi att även du medverkar – kanske genom att släcka ner hemma hos dig den 25 mars klockan 20.30!

Lämna förslag till kommunens hållbarhetsarbete

Vadstena kommun växlar upp arbetet med hållbarhet och Agenda 2030 och erbjuder nu dig som medborgare att bidra med dina bästa förslag på hållbarhet. I samband med Earth week lanseras därför en nyhet i appen ”Ett bättre Vadstena”, där du kan bidra med dina förslag på hur vi kan ta vårt arbete vidare.

De förslag som allmänheten lämnar in kommer att vara viktiga bidrag till kommunens långsiktiga och systematiska arbete med hållbarhet. Logga in i appen och lämna dina förslag under fliken ”Hållbara Vadstena”.

Klicka här för mer info