Boende för äldre

För dig som behöver stöd och hjälp finns möjlighet att ansöka om att flytta in på ett av kommunens två vård- och omsorgsboenden, det som ofta kallas äldreboende. Kommunens två vård- och omsorgsboenden heter Wasagården och Vätterngården. På våra vård- och omsorgsboenden får du det stöd som du behöver i vardagen. Här bor du i din egen lägenhet med möjlighet till sociala aktiviteter och måltider. Boendena erbjuder gemensamma utrymmen med trivsam miljö.

Om du eller någon anhörig har frågor eller vill ansöka om särskilt boende är du välkommen att kontakta individ- och familjeomsorgens reception på telefonnummer 010-234 71 50

Vätterngården, vy från kolonilotterna

Vätterngården

Vätterngården är ett särskilt boende med fin utsikt över Vättern. Samtidigt är det inte långt in till stadens centrum med nära till allt. Vätterngårdens innergård är en trivsam plats, särskilt under sommarhalvåret, där man kan sitta och njuta av grönskan och utsikten över Vättern. Vätterngården byggdes 1995 och har fem avdelningar; Björkbacken, Solgläntan, Rosengården, Sjövik samt Fyrhem. Två av avdelningarna, Rosengården och Solgläntan, är inriktade på personer med demensproblematik.

Wasagården entré

Wasagården

Wasagården är ett särskilt boende med fin utsikt över Vadstena slott. Boendet ligger i centrala Vadstena med nära till allt. På Wasagården kan du bland annat ta en trevlig fika på boendets café och samtidigt njuta av deras vackra innergård. Wasagården byggdes 1971 och har sex avdelningar; Sjöhem, Hagagården, Ollebo, Stugan, Duvnäs samt Linnäs. Två av avdelningarna; Sjöhem och Hagagården, är inriktade på personer med kognitiv svikt. En avdelning, Linnäs, är inriktad på korttidsvård.

Lägenheter

Varje lägenhet omfattar ett rum med dusch och toalett samt en hall med garderober och pentry. Till varje lägenhet finns ett förråd. Du står själv för hyreskontraktet. Varje lägenhet är utrustad med trygghetslarm som gör att du kan nå personal dygnet runt. Vid inflytt är lägenheten möblerad med en vårdsäng och madrass. Övriga möbler och inredning står du själv för.

Personal

På våra vård- och omsorgsboenden arbetar undersköterskor och vårdbiträden. Det finns alltid personal i huset. På dagtid finns det alltid en sjuksköterska på plats och under kväll, natt och helg finns sjuksköterska tillgänglig. Under vardagar finns det även arbetsterapeut och fysioterapeut på boendet.

När du flyttar in på ett vård- och omsorgsboende får du en kontaktman.