Vadstena bibliotek stänger tillfälligt sina lokaler

Från och måndagen den 16/8 stänger biblioteket i Vadstena sina lokaler i cirka en och en halv månad. Anledningen är att vi dels kommer byta plats mellan barnavdelningen och vuxenfackavdelningen och dels att golvet i entrén måste bytas efter många års slitage.

Vår nuvarande barnavdelning är trång och otrygg och det vill vi ändra på och samtidigt, i enlighet med barnkonventionen, lyfta fram barnens, unga vuxna och barnfamiljernas plats i biblioteksrummet. Det kommer att skapas ytor för kreativt skapande, aktiviteter och, framför allt, läsande!

Den nya vuxenfackavdelningen kommer bli minst lika mysig som den tidigare och till och med vara på en lite lugnare plats i biblioteket. Och plats för att läsa tidningar eller bara mötas över en kopp kaffe kommer vara en central del i den nya vuxenfackavdelningen. Allt blir bättre för alla!

Stängningen av Vadstena bibliotek innebär en reducerad service från 16/8 till slutet på september på Vadstena bibliotek:

  • Vi fortsätter med ”Take-Away” och man kan hämta böcker som vanligt i våra blåa lådor. Tänk bara på att en hel del kan vara nedpackat under flytten och att vi inte alltid kan vara supersnabba att kolla e-post och lägga ut böcker. Dom som har ”Boken kommer” kommer naturligtvis också att förses med böcker.
  • Vi kommer ha en telefontid varje vardag mellan 10 – 12 på telefonnummer 010-2347130

När vi öppnar igen börjar vi förbereda för en snabb start av Meröppet (om smittspridningen tillåter det) och den öppningen inleds med att alla som vill ha tillgång till Meröppet kommer och läser och skriver på ett avtal. Mer information om det kommer.

OBS! Borghamns bibliotek kommer från och med 1 september ha ordinarie öppettider och därmed  vara Meröppet mellan 08:00 och 18:00 och bemannat torsdagar mellan 14:00-17:00.

Personalen på Vadstena bibliotek