Brun tegelbyggnad med entré till VIA

Drop-in på VIA – få hjälp att söka jobb

Under tisdagar kommer VIA Vadstena att ha drop-in för dig som vill ha hjälp i ditt jobbsökande. Detta med start den 16 januari.
Det kan handla om att få att skriva ett cv eller personligt brev, eller kanske att hitta lämpliga jobb att söka. Med start nästa tisdag kan du i så fall leta dig till VIA på Ingegärd Knutsdotters väg 1 för att få hjälp med detta. Arbetsmarknadshandläggare Anna Hellman berättar upplägget,
– Under drop-in-tiden så finns jag och Ottilia, som är arbetsmarknadshandläggare, tillgängliga.  Om personer med liknande behov kommer samtidigt så kan vi ge gruppinformation och så får man sedan jobba på egen hand med stöd, men oftast kommer hjälpen att ges individuellt.


Vad behöver man ta med?

– Vi har sex datorer, så det behövs ingen egen dator. Om man har ett CV sedan tidigare så är det bra att ta med det. Då kan vi utgå från det och bygga på/uppdatera det som redan finns.

–  Det är förstås bra att ha med koll på sina meriter: arbetsplatser, praktik, studier med mera, antingen i huvudet eller nedskrivet. Om det finns en idé om vilka jobb man är intresserad av så underlättar det så klart.

Erbjuder ni hjälp på andra språk än svenska?

–  Vi har i dagsläget inte tillgång till tolk på drop-in, så om det finns sådana  behov så behöver du boka tid i förväg. Då blir det dock på annan tid.


Fakta:

Drop-in är på tisdagar 16 januari-11 juni.
Tider: 11:00-12:00 och 13:00-14:00.

Vid frågor, kontakta VIA på e-post:
via@vadstena.se