Planerar du att söka serveringstillstånd inför sommaren?

Snart är det sommar och förhoppningsvis den första sommaren sedan 2019 utan restriktioner. Planerar du eller ditt företag att ha något event eller arrangemang i sommar? Planerar ni då att sälja och servera alkohol eller sälja tobak? Tänk på att du behöver ha serveringstillstånd för att få sälja och servera alkohol, både till slutna sällskap och till allmänheten, och försäljningstillstånd för att få sälja tobak.

Skicka in ansökan i god tid

För att få ett serveringstillstånd behöver du skicka in en ansökan om detta. Ansökan ska sedan handläggas och olika yttranden ska inhämtas innan ni får beslut om ifall ni får tillståndet eller ej. Detta tar vanligtvis några veckor beroende på hur omfattande tillståndet ni sökt är. På sommaren när det ofta söks fler tillstånd och många myndigheter har lägre personalstyrka, på grund av semestrar, kan dock handläggningstiderna bli något längre. Vi ber er därför att söka era tillstånd i god tid innan ert event eller arrangemang.

Så ansöker du

För mer information om hur du söker, vad som ska finnas med när du söker och vad det kostar; gå in på sidan: Vadstena kommun – Serveringstillstånd, eller ring kommunens alkoholhandläggare som finns i Motala. Det går även bra att kontakta Vadstena kommuns alkoholdelegat, ring då växeln och be att bli kopplad. Se telefonnummer och länkar i rutan här intill.