Ungdomar i Vadstena kan nu kan sommarjobba som ledare för ett kulturläger eller gatumusiker-

Sök sommarjobb hos kommunen – som gatumusikant!

Under många år har ungdomar i Vadstena kunnat söka feriearbete hos kommunen. Nytt för i år är att sommarjobba som gatumusikant eller lägerledare. 

Ungdomar som är 17 eller 18 år har tidigare kunnat söka feriearbete inom till exempel gata och park, bibliotek, äldreomsorg och förskola. Nu lanseras ett par nya kommunala sommarjobb. Detta inom kulturområdet.
– Sedan tidigare har man kunnat få feriearbete på biblioteket och fritidscentrum inom kultur och fritid, men nu välkomnar vi också musikanter, sångare och lägerledare! säger kultur- och fritidschef Hanna Wihlborg.

Ottilia Fernlund, arbetsmarknadshandläggare på VIA Vadstena och ansvarig för feriepraktiken, berättar mer om de olika inriktningarna:
– Vi kommer att ge 3-5 ungdomar chansen att jobba som gatumusikanter och så söker vi fyra ledare till ett kultur- och fritidsläger för yngre barn.

När det gäller gatumusiken så är det ett grundkrav att den sökande kan spela något instrument eller sjunga. Kulturskolan är involverad och upplägget är att ungdomarna först får möjlighet att göra ett program och repetera tillsammans innan de ger sig ut på stadens gator och besöker olika platser runt om i kommunen.
– Tanken är också att de ska framträda i offentliga verksamheter, som inom äldreomsorgen, påpekar Ottilia Fernlund.
Gatumusikanterna kommer att jobba vecka 25-27.

Kultur och fritidslägret kommer att hållas på Fritidscentrum vecka 30-32.
– Där söker vi ungdomar som tycker om att jobba med barn. Och så behöver man förstås vara kreativ, för arbetet ska resultera i någon form av aktivitet sista veckan, förklarar Ottilia Fernlund.

Hanna Wihlborg hoppas nu att satsningen slår väl ut.

Det finns så många kreativa och inspirerande ungdomar i Vadstena kommun. Det är väldigt positivt att kommunen nu kan erbjuda arbete även inom dessa områden, vi hoppas på att flera nappar på detta och väljer att jobba med kulturen i sommar och flera somrar framöver, säger Hanna Wihlborg.


Ansökan sker vi blankett som du kan ladda ner här nedanför.
Vid frågor, kontakta Ottilia Fernlund:
ottilia.fernlund@vadstena.se
Telefon: 010 – 23 47 017

Ladda ner ansökningsblankett

ansokningsblankett-2023 (pdf, 190,96 KB)