Öppet nät ger större valfrihet för TV, telefoni och bredbandstjänster

Under hösten och vintern har arbetet med att utveckla kommunens fiber och trådlösa nät, både i stan och på landsbygden pågått. Målet har varit att ge fler tillgång till en stabil uppkoppling samt att erbjuda ett större utbud av tjänsteleverantörer.

Arbetet med att ge fler hushåll i kommunen tillgång till snabbt och säkert bredband har skett inom VÖKBY Bredband AB, ett bolag som kommunen äger tillsammans med Ödeshög, Boxolm och Ydre kommun. Parallellt med detta har ett strategiskt arbete med att öppna upp nätet pågått.  Utsikt Bredband AB har under våren kommit in som delägare i bolaget, vilket nu alltså möjliggör ett bredare utbud av tjänsteleverantörer.

– Vi är glada att nu äntligen genom VÖKBY Bredband AB kunna erbjuda ett brett utbud av tjänster och leverantörer. Nu får våra kommuninvånare större valfrihet och kan själva välja sin leverantör av TV, telefoni och bredbandstjänster utifrån vad som passar dem bäst, säger Madeleine Andersson, kommundirektör.

Mer information om övergången till det öppna nätet och hur du som är kund gör för att byta tjänsteleverantör kommer att ges  i ett separat kundutskick. Men redan nu kan du läsa mer här https://www.vokby.se/vokby-och-utsikt-informerar