dagbok hjärta skriva penna block bok

Dagboksvecka, för gammal och ung

Skriver du dagbok, eller kan du tänka dig att göra det under en vecka? För trettonde året i rad ordnades en dagboksskrivarvecka i en östgötsk kommun. Den här gången sker det i Vadstena under vecka 41.

Syftet är att väcka intresset för dagböcker som arkivmaterial och veckan är ett led i Östergötlands Arkivförbunds projekt Rädda dagboken.

Skriv dagbok från måndag till söndag under vecka 41 och lämna ditt bidrag senast den 21 oktober till Vadstena bibliotek eller skicka det till e-post info@ostergotlandsarkivforbund.se, märkt "dagbok". Bidragen ska även märkas med namn, ålder och kontaktuppgifter.

Dagboksveckan arrangerades av Östergötlands Arkivförbund, Vadstena kommun och Riksarkivet - Landsarkivet i Vadstena. Som morot lottas tre priser ut om 2 500 kr, 1 500 kr och 1 000 kr och utöver penningpriserna delas också böcker ut till deltagarna.

Dagböcker som källmaterial är unika och att de kan hjälpa oss att förstå större sammanhang. Ursprungligen är projektet Rädda dagboken en uppmaning till folk att inte slänga gamla dagbokssamlingar utan istället lämna dem till arkiven.

Prisutdelningen sker under Arkivens dag på Landsarkivet den 11 november kl. 15:30.