S:t Persskolan byggnad

Flytt av fritids från S:t Persskolan

Nu är planering och igångsättande av flytten för fritids till Birgitta området och in i Birgitta college lokaler. Byggnaden och skolområdet kommer och har anpassats så att den ska vara funktionell för fritids- och förskoleklassverksamhet under evakueringen. Vi har gjort radonmätningar och mögelmätningar i lokalerna och dessa har inte påvisat några negativa resultat. Samt att vi har också gjort förebyggande riskbedömning tillsammans med fackliga representanter och med Rättspsykiatriska kliniken.

Personalen packar nu för fullt och på måndag den 11/4 kommer första flyttlasset att ske. Tanken är att själva flytten sker under måndagen och tisdagen. Flytten kommer att ske med hjälp av vaktmästare, Vadstena buss, AME och stadens idrottsföreningar.

Under vecka 15 kommer fritisbarnen inte att vistas nere på Birgitta området utan på andra platser i kommunen. För mer information kommer att finnas på SchoolSoft.

Fritisbarnen kommer att under våren, start vecka 16, äta frukost och lunch på S:t Persskolan och efter att skolan har slutat gå ner till Birgitta området. Där kommer de att få sin ”mellis”.

När vårdnadshavare ska hämta sitt/sina barn parkerar ni vid parkeringen mellan Vårdcentralen och Birgitta College (byggnaden som ser ut som ett T på kartan som ni kan se här ovan, kartan går också att öppna som Pdf här nedan, för att till exempel skriva ut). På kartan är denna parkering blåmarkerad och vägen in till skolområdet är streckat med blått. Detta är den anvisade och säkraste platsen för att hämta era barn.

Suzanne Stråkander Rockler
Samordnare för skolprojektet