S:t Persskolan återinvigdes under pompa och ståt

Den 24 november 2021 beslutade kommunfullmäktige om en omfattande renovering av skolorna i Vadstena. I dag var det invigning av “nya” S:t Persskolan, den första etappen av Skolprojektet.

Det var tätt med folk på S:t Persskolans skolgård när den centralt belägna skolan skulle invigas, efter den upprustning som inleddes förra sommaren. Inte bara elever och personal fanns på plats, utan även många Vadstenabor som ville ta en titt på de renoverade lokalerna och vara med på festligheterna.

Rektor Anna-Karin Strömmer hälsade välkomna och kunde berätta att det var ett minst sagt stort projekt som inleddes under våren 2022, när lärarna började packa inför flytten till den tillfälliga skolan på Birgittaområdet.
– Vi förstod hur stort det var när vår projektledare Sussi berättade att varenda flyttkartong i hela Östergötland var slut!

Vem är det då som bestämmer att en skola ska renoveras, undrade Anna-Karin Strömmer och presenterade på så sätt de politiker som kommit för att medverka vid invigningen.
Peter Karlsson, kommunstyrelsens ordförande samt kommunalråd, tog till orda och framhöll hur väl man lyckats bevara det unika i de gamla lokalerna och samtidigt gjort dem toppmoderna.
– Det är en fantastisk mix av gammalt och nytt, ett lyckat exempel på bevarande av mark och lokaler.

Att Skolprojektet beslutades av ett helt enigt kommunfullmäktige manifesterades genom att representanter för samtliga partier deltog i invigningsceremonin.
– Vi klipper inget band i dag utan binder ett tillsammans, förklarade Peter Karlsson.

Därefter fanns möjlighet att se sig om på skolan, vilket många gjorde. Dagen till ära fick elever och lärare fika i klassrummen.


Bildextra

Stor grupp elever dansar inför besökarna.

Det bjöds på fartfylld dansuppvisning  på skolgården.

Rektor Ann-Karin vid mikrofonen med en pinne klädd med snören och färgat papper i handen

Rektor Anna-Karin Strömmer hälsade välkomna med en festpinne i handen.

Myller av människor utanför en av ingångarna

Det var många som kommit för att titta närmare på “nya” S:t Persskolan.

Rektor Anna med kaffemuggar vid kaffeserveringen.

Det bjöds på fika. Anna Andersson, rektor på Katarinaskolan, var en av dem som hjälpte till vid serveringen.