Anna-Karin Strömmer och Suzanne Stråkander-Rockler ser fram emot skolstarten i de tillfälliga lokalerna.

Nu öppnar den tillfälliga skolan

S:t Persskolan är tömd, på onsdag slås portarna upp till den tillfälliga skolan i gamla Vadstenagymnasiet. Dagen före är det öppet hus.

Det har sedan i våras pågått ett intensivt arbete för att anpassa de gamla gymnasielokalerna på Birgittaområdet för eleverna från S:t Persskolan. Och nu är det mesta klart.
– Det är klart för undervisning. Sedan kommer det att finnas saker att fixa till under en period framöver, säger projektledaren Suzanne Stråkander-Rockler.
– Så det kommer att krävas lite tålamod, men ganska snart kommer allt att vara som det ska vara.

Suzanne Stråkander-Rockler är projektledare

Suzanne Stråkander-Rockler är projektledare för skolprojektet.

Hon berättar att det varit ett omfattande arbete med flytten och att alla inom verksamheten verkligen ställt upp. Hon ger en särskild eloge till lärarna.
­–De har gjort ett hästjobb med att packa ner allt under våren, som också ett vanligt år är en tuff period.

Anna-Karin Strömmer, rektor, konstaterar att personalen varit oerhört positiva och att man varit förvånade hur funktionella lokalerna är.  Samtliga klassrum är unika och nästa alla har tillhörande grupprum och förråd.
– Det känns helt fantastiskt att det finns sådana här lokaler att använda. Det kan det inte göra i många kommuner, säger hon.

Inget klassrum i lokalerna är det andra likt.

Den gamla festsalen är omgjord till gympasal och eleverna kommer att äta i gamla Culinar-matsalen. Sedan tidigare har både fritids och Kulturskolan flyttat in i ett intilliggande hus.

Det är, menar Stråkander-Rockler, positivt att kunna ha all verksamhet samlad inom ett område. Precis som att skolbussarna kommer att hämta upp precis utanför grindarna till området.

– Just det är till och med bättre än förut, menar Anna-Karin Strömmer.
– Vi får också en bra skolgård i fina omgivningar, tillägger Suzanne Stråkander-Rockler.

Läraren Ulrika Jivegård visar en avskild del av klassrummet.

Läraren Ulrika Jivegård visar en avskild del av klassrummet.

Samtidigt som eleverna påbörjar sitt nya läsår inleds renoveringen av S:t Persskolan, som ska stå klar till höstterminen 2023.

S:t Persskolan har cirka 300 elever, från förskoleklass upp till årskurs 3.

Öppet hus

För den som är nyfiken på skolan så hålls öppet hus klockan 13.00-16.00 på tisdag den 16 augusti. Då finns möjlighet för både föräldrar och barn att se lokalerna och området samt träffa personal.

Skolbyggnaden utifrån

Tisdag den 16 augusti finns möjlighet att titta närmare på skollokalerna.