strand vättern sand

Badplatser

Vätterns klara vatten gör den till en populär badsjö. Du kan ta dig ett dopp utmed strandpromenaden eller vid någon av de fina sandstränderna som finns både norr och söder om tätorten. 

Strandpromenaden

Vadstena är unikt på många sätt. En fördel är att du utmed strandpromedanden kan njuta av ett bad i Vätterns klara och friska vatten. Ta gärna med en filt och en picnic-korg. Det finns gått om grönytor att leka och sola på. Ett bra ställe för barnfamiljer är vid slottsparken och vid Myntbacken. På vissa ställen finns det småsten på botten så badskor kan vara en fördel.

Vätterviksbadet

Ligger strax norr om Vadstena. Vid badet finns också Vadstena Camping belägen vilket betyder att det finns tillgång till allt vad en fyrstjärnig camping har att erbjuda.

Bårstad friluftsbad

Är beläget norr om Borghamn.

Järnevid friluftsbad

Ligger mellan Örberga och Nässja, väster om Vadstena.

Tycklingebadet

Ligger vid en av Vadstenas mest omtyckta promenadstråk (Tycklingerundan). Badplatsen har även hundbad som är utmärkt med skyltar. Att gå eller cykla till badet rekommenderas.

Tillgänglighetsanpassad badplats

I Vadstena tätort finns en tillgänglighetsanpassad badplats. Du hittar den längst ner på Lastköpingsgatan vid folkhögskolan. En ramp finns för att kunna ta sig försiktigt ner i vattnet och du har svårt att gå eller behöver sitta i rullstol. Tänk på att det är ett naturbad med småsten på botten. Använd gärna badskor så blir badet ännu mer njutbart. 

Bilden visar Tycklingebadet som finns på cykel och gångavstånd från Vadstena tätort.

KONTAKT

Vadstena kommun
Telefon: 0143-150 00
Besöksadress:
Klosterledsgatan 35
Skicka e-post

Öppettider
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15


Gul pil Övriga kontaktuppgifter
Gul pil Lämna synpunkt
Gul pil Vanliga frågor