Elljusspår

I den östra utkanten av tätorten hittar du skogs- och friluftsområdet Rismarken. Området erbjuder rekreationsmöjligheter i form av motionsspår och naturupplevelser. I Borghamn finns ett elljusspår som sträcker sig runt det gamla stenbrottet.

Rismarken
I Rismarken finns det tre markerade motionsspår som röjs och underhålls för att skapa en bra framkomlighet. Ett av spåren har elljus fram till klockan 22.00. Elljusspåret är tillgänglighetsanpassat. Under vintertid anläggs skidspår utmed motionsspåren. De tre motionsspåren är i längderna 2 km (elljusspår), 2,5 km och 5 km.

Det går utmärkt att ta med sig kaffekorgen och slå sig ner vid något av de tre borden som finns utmed elljusspåret. Det finns också sittbänkar för den som behöver ta en paus utmed spåret eller njuta av en stillsam och behaglig naturupplevelse.

Det finns även en Friggebostuga som skolor och förskolor kan hyra via Korpen i Vadstena .

Borghamn
Motions- och elljusspåret i Borghamn har sin sträckning runt och förbi stenbrottet i Borghamn. Borghamns IF ansvarar för skötseln av spåret.

 

KONTAKT

Vadstena kommun
Telefon: 0143-150 00
Besöksadress:
Klosterledsgatan 35

Postadress:
592 80 Vadstena

Skicka e-post

Öppettider kommunhuset
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15
Lunchstängt 12-13


Gul pil Övriga kontaktuppgifter
Gul pilLämna synpunkt
Gul pilVanliga frågor

HITTA HIT

Rismarkens elljusspår
Kör du bil ut till Rismarken svänger du ner mot golfklubben och parkerar sedan på parkeringsplatsen i skogskanten. Det går utmärkt att cykla eller gå ut till Rismarken.
Karta