Signe, LIA-praktikant står framför InfoCenter

Signe gör sin LiA-praktik på InfoCenter

Sedan februari finns Signe Carlsén som praktikant hos Vadstena Turism & Näringsliv med placering på Vadstena InfoCenter. Hon studerar sista året till Affärsutvecklare Besöksnäringen via YrkesAkademin på distans från Falun och det här är hennes andra praktikperiod under utbildningen.

Så här säger Signe om sin praktik:

– När jag påbörjade min utbildning Affärsutvecklare – besöksnäringen 2020 trodde jag att utvecklingen av en destination skulle vara begränsad inom den kommunala sektorn och att den privata sektorn skulle vara mer för mig. Men nu när jag gör min 10 veckors LIA på Vadstena Turism och Näringsliv AB ser jag möjligheterna till att kunna utveckla och arbeta för en hållbar turism på ett större plan. Samverkan och hållbar turism är ämnen som är aktuella, bidrar till en bättre miljö att leva och bo i och som jag har ett personligt intresse för. Trots att jag har bott större delen av mitt liv i Vadstena inser jag att man nästintill aldrig kan bli fullärd på Vadstenas kultur- och turismutbud. Nästa steg som jag ser fram emot är att få spendera sommaren på InfoCenter tillsammans med Vadstena InfoCenters turismsamordnare & destinationsutvecklare Sofie och ytterligare få möjlighet att bidra till min egen och även Vadstenas utveckling.

För Vadstena Turism & Näringsliv innebär praktikanter en möjlighet att få nya ögon på verksamheten, färsk kunskap och en extra resurs. På 10-veckor hinner man med en hel del. Inte minst lära känna varandra och utvärdera om det, som i Signes fall, finns intresse för en sommaranställning.

– Vi försöker ta emot ett par längre praktikplaceringar per år inom turism eller kommunikation, säger bolagets vd Jessica Hallros. Och hoppas att vi kan bidra till en bra introduktion till de studerandes framtida yrken.