Markus Gustafsson

Markus Gustafsson är vår nya kostchef

Markus Gustafsson är uppvuxen i Fornåsa men bor sedan en lång tid tillbaka i Vadstena kommun med sin familj. Markus har alltid pendlat till sina arbeten och har länge haft som en dröm att få arbeta med kostfrågor i sin hemkommun.

– Jag har länge velat testa att få möjligheten att vara kostchef här. Vadstena kommun har en välfungerande kostenhet, vilket betydde mycket för varför jag sökte jobbet.

Avgörande för varför Markus ville bli kostchef i Vadstena kommun var möjligheten att få bygga en helt ny organisation för kostenheten i samband med Skolprojektet.

– Det är väldigt spännande att få vara med i processen att ta fram en ny kostenhet och ett helt nyproducerat gemensamt kök och matsal till Petrus Magni- och Katarinaskolan.

Den nya organisationen möjliggör att maten lagas närmare eleverna något som är viktigt för Markus.

– För mig som kostchef är det ett mål att maten lagas så nära brukarna som möjligt. Vi ska sträva efter att ha den bästa matupplevelsen och skapa en trivsam måltidsmiljö, precis som Livsmedelsverket fastslår i en ny rapport, säger Markus och fortsätter:
– Vi har bra råvaror och bra mat i Sverige, trots det slängs mycket mat och det beror mycket på den bristande måltidsmiljön. Det är viktigt att se till helheten och skapa en miljö där våra gäster har tid att äta i en lugn och trivsam miljö.