Förskolan Blanka vinnare – är bäst i landet på matglädje

Det blev förskolan Blanka i Vadstena som tog hem segern när “bästa matglädjeförskola” på måndagskvällen korades i Stockholm.

Det var 21:a gången som Arla guldko arrangerades, en tävling som uppmärksammar goda initiativ inom den offentliga måltiden. Vid måndagskvällens gala delades ut priser i följande kategorier:
Bästa Matglädjeförskola , Bästa Matglädjeskola , Årets Frukostlyft samt Bästa Seniormatglädje.

Och det var alltså Blanka från Vadstena som kammade hem den förstnämnda utmärkelsen:
– Det känns fantastiskt att få vinna en så ärofylld tävling för vår bransch! Och så härligt att få ett kvitto på att det vi gör är bra! kommenterade Jenny Ingman, som tillsammans med sin kockkollega Matilda Källstrand och kostchefen Markus Gustafsson fanns på plats i Stockholm.

De två kockarna och kostchefen med bubbel i glasen och ett stor diplom.

Det var stor glädje efter prisutdelningen.

Markus Gustafsson kände sig stolt över vad man åstadkommit på Blanka.
– Jag är så tacksam att få vara chef över ett helt gäng fantastiska medarbetare. Stort grattis till Matilda och Jenny och hela förskolan Blanka.

Juryns motivering:
Vinnare av 2023 års Bästa Matglädjeförskola genomsyras av nyfikenhet, kunskap, kreativitet och framförallt av en genuin kärlek till både mat och barn. På ett pedagogiskt och hållbart sätt serveras barnen dagligen måltider med hög kvalitet i en trygg miljö.
Ett inkluderande kök och närhet till verksamheten möjliggör att barnen kan utforska sina smaksinnen och upptäcka matglädjen i sin egen takt. De får också lära sig att ta hand om mat som annars skulle ha kastats och som nu istället blir en del av deras matupplevelse.

Vinnarna får utöver äran, statyetten Arla Guldko, exklusivt diplom samt utbildningsstipendium.