Stora regnmängder och översvämningar i Vadstena

Under onsdagen kom kraftiga regnskurar i Motala och Vadstena kommuner vilket orsakade ett hårt tryck på kommunernas VA-ledningar och många fall av översvämningar.

Räddningstjänsten och samverkade med kommunens VA-jour för att hjälpa till att pumpa ut vatten ur de fastigheter som var värst drabbade. När regnet upphörde var det cirka 20 fastigheter i Vadstena som fått in vatten.

Detta kan du göra:

Vi ber dig som fastighetsägare att se över era brunnar och stuprör på fastigheterna så de är i gott skick och fria från grus och löv.

Det är också bra om du kan dokumentera eventuell översvämningen med foton för en enklare skadeutredning senare. Har du gallerbrunnar utanför din fastighet som du ser är täckta av löv eller annat, så får du gärna gå ut och ta bort det så brunnarna lättare kan ta emot regnvattnet.

Har ni blivit drabbade av översvämning så ta kontakt med ert försäkringsbolag och därefter kan ni göra en anmälan till Servicecenter via 0141-22 50 00 alternativt motala.kommun@motala.se samt vadstena.kommun@vadstena.se.

Det är ett högt tryck just nu, men våra handläggare kommer att återkoppla till er så fort ert ärende handläggs.