Spännande förvandlingar på utställning i Rödtornet

Hus i Vadstena förvandlade till insekter. Eller rymdraketer. Eller varför inte pennvässare? Just nu finns en rolig utställning att se i Rödtornet.

Skapande skola är en form där skolans elever får arbeta tillsammans med professionella kulturskapare.

Det kan vara inom bildkonst, musik, drama, litteratur, kulturhistoria ooch så vidare. De senaste åren har Vadstenas elever arbetat med bildkonst kopplat till skolprojektet, musikskapande med Dogge Doggelito, musikal om Gustav Vasa, historiebruk och drama.

Skapandet ska vara något som går utöver den ordinarie undervisningen men kan vara ett sätt att arbeta med särskilda frågor till exempel attityder, eller fördjupa sig i en speciell konstart men framför allt ett sätt att få arbeta tillsammans med professionella kulturaktörer.
Skapande skola bekostas av statliga medel som söks inför varje läsår. I Vadstena samverkar kultur- och utbildningsförvaltningen med skolans kulturombud i utformandet av ansökan.

I år har alla elever, från förskoleklass till 9:an, arbetat med Johan Hesselstrand och omvandlat Vadstenas hus till insekter, djur, fiskar, fotbollsplaner, glassar, pennvässare, rymdraketer och mycket annat.

Utställningen visas fram till den 16 juni i Rödtornet på tredje våningen.


Öppettider:

8-9 juni, 10:00-16:00

10 juni, 08:30-10:00

11-12 juni, 10:00-12:00

14 juni, 15:00-16:30

16 juni, 13:00-16:00