Sofie Jorsell är vår nya turismsamordnare

Sedan den 10:e januari i år jobbar Sofie Jorsell som den nya turismsamordnaren och destinationsutvecklaren på Vadstena InfoCenter. Sofie kommer närmast från arbete med verksamhetsutveckling och har drivit Pensionat Solgården här i Vadstena. Hon har jobbat nästan hela sitt liv inom besöksnäringen.

– Service finns i mitt DNA, jag älskar att få människor omkring mig att trivas och förstod tidigt vilken bransch jag ville arbeta i, förklarar Sofie.

I början av 2018 lämnade Sofie Jorsell och familjen storstadens brus och flyttade till Vadstena.

– Vi sökte en levande plats med närhet till natur och kultur, god mat och en trygg plats för våra barn att växa upp. Vi besökte många städer men föll pladask för Vadstena vid vårt första besök och köpte hus några veckor senare. Njuter varje dag jag får vara här, säger Sofie Jorsell.

Samverkan är nyckeln till framgång och vi behöver vårda och utöka våra nätverk, våga tänka nytt

Före flytten till Vadstena var Sofie bland annat platschef på STF af Chapman och Skeppsholmen och hon har studier inom Hotel Management, nationalekonomi och miljöekonomi och jobberfarenheter från bar och restaurang, bokning, event och B2B-försäljning, reception och housekeeping på sitt cv.

– Jag älskar min hemstad och att få verka för möjliggöra en långsiktigt hållbar utveckling och tillväxt av besöksnäringen i Vadstena är verkligen en ynnest, säger Sofie, som vill bidra till att Vadstenas besöksnäring kan bedriva en attraktiv och konkurrenskraftig verksamhet på ett effektivt och hållbart sätt både idag och i framtiden.

– Samverkan är nyckeln till framgång och vi behöver vårda och utöka våra nätverk, våga tänka nytt, säger Sofie Jorsell.