Lars Öhman är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Lars Öhman: Viktigt att vara lyhörd som politiker

POLITIKERPRESENTATIONER
Hur väcktes ditt politiska intresse?

– Jag engagerade mig redan under skoltiden på Platenskolan i Motala i MUF. Var ordförande där i mitten på 70-talet. Har varit aktiv i politiken lite från och till. De sista 25 åren har jag varit aktiv i nämnder och styrelser.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna hos en kommunpolitiker?

– De viktigaste egenskaperna för en kommunpolitiker är att man är lyhörd och engagerar sig i de olika frågorna som kommer upp. Man bör också hänga med vad som händer i kommunen.

Vad är det bästa med Vadstena?

– Det bästa med Vadstena är mixen mellan sjö och land, mixen mellan jordbruk, industri, handel, kultur och offentlig verksamhet. Jag tycker dessutom att det är mycket bra att vi har en väl fungerande skola som snart är uppfräschad.  Vi har dessutom i den lilla kommunen bland annat  simhall, ishall och en väl fungerande skidbacke.

Vad kan bli bättre?

– Det som kan bli bättre tycker jag är en bättre demografi med fler barn och vuxna i arbetsför ålder. Med attraktiva bostäder och goda kommunikationer så får vi fler barnfamiljer som vill bosätta sig i Vadstena.

Vad har du för fritidsintressen, utöver politiken?

– Mina fritidsintressen är att åka skidor både utför och platt, segla, gå långa promenader med hunden och sköta om hus och trädgård. Lite släktforskning blir det också på vintern. Jag hjälper till i jordbruket också när det behövs.

Fakta: Lars Öhman

Ålder: 69 år.
Bor: Stavlösa Gård, sju kilometer sydost om Vadstena.
Familj: Fru Katarina och tre utflugna barn.
Yrke: Lantmästare.
Partitillhörighet: Moderaterna.
Uppdrag: Ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, ledamot i kommunfullmäktige.