Lämna in dina hållbarhetsförslag via appen Ett bättre Vadstena

Martin Berry, biträdande kommundirektör

Martin Berry, biträdande kommundirektör

Vadstena kommun växlar upp det interna och externa arbetet med Agenda 2030. Under året kommer samtliga verksamheter och processer att ses över. Hållbarhet ska vara en självklar del av kommunens styrning och ledning.

– Det finns redan idag många goda exempel på verkligt hållbarhetsarbete i kommunens olika    verksamheter – men vi är dåliga på att berätta om det vi gör, och ibland kanske också på att förstå det vi gör som just hållbarhetsarbete, säger biträdande kommundirektör Martin Berry.

Som en del av arbetet med Agenda 2030 vill kommunen få in allmänhetens förslag om hållbarhetsarbete. Från och med idag finns det möjlighet för allmänheten att lämna in sina hållbarhetsförslag under fliken Hållbara Vadstena genom appen Ett Bättre Vadstena. På sidan Hållbara Vadstena på kommunens hemsida kommer ett axplock av förslag och svar att presenteras.

– Vi vill betona att samhällsomställning inte är en aktörs ansvars utan alla behöver dra sitt strå till stacken, både individuellt och strukturellt, säger Martin Berry och fortsätter: Alla förslag som inkommer är inte alltid inom kommunens ansvarsområde ändå vill vi samordna och sammanställa förslag som Vadstenabor har.

De förslag som allmänheten lämnar in kommer att vara viktiga bidrag till kommunens långsiktiga och systematiska arbete med hållbarhet. Det är därmed viktigt att inte förvänta sig att samtliga förslag kommer att genomföras.

– Vi kommer att börja arbeta systematiskt med Agenda 2030 under den nya mandatperioden. Det som kommer in via Ett Bättre Vadstena är en viktig input i vårt långsiktiga arbete, avslutar Martin Berry.

Läs mer:

Hållbara Vadstena

Earth Week i Vadstena

Ett Bättre Vadstena