Marie Ziemke Larsson vid sitt skrivbord med fönster i bakgrunden.

Marie är ny medicinskt ansvarig sjuksköterska i Vadstena

Marie Ziemke Larsson Det heter kommunens nya medicinskt ansvariga sjuksköterska, MAS. 

MAS är en funktion som varje kommun är skyldig att ha. Tidigare har Vadstena kommun delat MAS med andra kommuner men från mitten av oktober 2023 har vi nu en egen MAS.

Marie Ziemke Larsson kommer därför ha en delad tjänst där ungefär hälften av tjänsten består av MAS-uppdraget och resterande tid kommer hon arbeta som sjuksköterska inom kommunens hemsjukvård.

Marie kommer närmast från Motala kommun där hon arbetat inom centrala elevhälsan. I hennes uppdrag ingår bland annat att göra uppföljningar och tillsyn i verksamheterna via till exempel journalgranskning, utredning av avvikelser och verksamhetsbesök.

Vad ser du mest fram mot med nya jobbet?

– Jag ser fram mot att få vara en del i utvecklingen kring den kommunala hälso-och sjukvården. Att jag kan få använda allt jag lärt mig under mina år som sjuksköterska och säkerställa tydliga processer och ett patientsäkert arbete tillsammans med kompetenta medarbetare.

Drivkrafter?

– Min drivkraft är min nyfikenhet. Att få lära nytt, att förstå och kanske om det behövs hjälpa till att förtydliga processer. Den kommunala hälso-och sjukvården är komplex och kommer att utvecklas ytterligare. Då gäller det att vi har koll på vad vi gör så det blir en bra arbetsmiljö för de som ska jobba och en patientsäkerhet för det som vi är till för.

Varför Vadstena kommun?

– Det fanns en ledig tjänst som attraherade mig där jag skulle få jobba tillsammans med ett härligt gäng i en lagom stor organisation. Det kan man inte säga nej till.

Fakta: Marie Ziemke Larsson

Bor: I Motala.

Familj: Har tillsammans med mannen Joachim tre gemensamma barn som alla är utflugna.

Tidigare erfarenhet: Sjuksköterskebanan startade på Kvinnokliniken. Har även jobbat administrativt och kliniskt på Capio på Motala lasarett samt har drivit eget företag inom restaurang och upplevelse. Kommer senast från den centrala Elevhälsan i Motala.

Fritidsintressen: Rörelse i alla former, men främst skidor (i alla former), landsvägscykel och SUP tillsammans med hela familjen. Annars är föreningsliv en stor del av mitt liv och när jag sitter still stickar jag maniskt.