Julstämning när socialförvaltningen bjöd in till konsert

Cirka 250 personer kom till klosterkyrkan när socialförvaltningen i Vadstena kommun bjöd in till julkonsert. Och de fick uppleva riktig julstämning.

#hållbaravadstena

Julkonserten den 9 december hölls en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Inbjudan hade först skickats till de i vår kommun som har någon form av hemtjänstinsats, varefter inbjudan gick ut till kommunens pensionärsföreningar som fick anmäla sig i mån av plats. Även våra boende på kommunens särskilda boenden, Wasagården och Vätterngården, fick en inbjudan.

Konserten inleddes med att socialchef Caroline Strand hälsade alla välkomna och önskade att de som kommit skulle gå därifrån med en varm och “go” känsla i kroppen.

Därefter tog Ingela Svensson över. Hon bjöd på härligt mellansnack och ljuvlig sång och agerade även konferenciär.  Hon välkomnade Stephan Peterson som också han bjöd på vacker sång.

Publiken fick även njuta av fint fiolspel från två duktiga killar, Noa Svensson och Tim Söderlund, som går i skolan i Vadstena. Avslutningsvis kom kören Värsta Bästa Kören, som tillsammans med Ingela Svensson, Stephan Peterson, jultomten, julmor och julegrisen bjöd på härliga julsånger.

Ackompanjerade hela konserten gjorde Johan Bergstrand, Emanuel Bergstrand och Lukas Bergstrand.

Konserten avslutades med den mäktiga sången “Halleluja” och sannolikt lämnade de flesta kyrkan  med en den där varma och goa känslan.

Julkonserten var en del i kommunens arbeta utifrån Agenda 2030 med ambitionen att minska ofrivillig ensamhet.

Utöver musik så delade Socialförvaltningen också ut  varsin liten goodie-bag, innehållande en festis, en påse kakor och godis, en reflex samt lite informationsmaterial från kommunen, till alla som deltog.

Socialtjänsten är tacksamma för bidraget från Agenda 2030-kontot och likaså från våra andra sponsorer; Vadstena Sparbank, Lyckliga Lotta och Vadstena buss.
– Vi vill tacka alla medverkande som gjorde konserten möjlig samt alla som kom och deltog och gjorde att vi gick därifrån med en härlig julkänsla i kroppen, säger Caroline Strand.