Han uppträder på Vadstena Pride – kolla in program!

Vi närmar oss vecka 37, som är Regnbågsveckan. Den kulminerar lördagen den 16 september med Vadstena Pride.

Under lördagen blir det pridetåg och uppträdande av Kevin Lehnberg, som är bekant för Vadstenapubliken sedan tidigare. Han skrev redan 2017 låten “Stolt”, som blev den officiella låten för den första upplagan av Vadstena Pride.

Regnbågsveckan och Vadstena Pride handlar om den mest grundläggande mänskliga rättigheten – att alla människor är lika mycket värda, att alla ska få vara den som den är. Lokalt betyder det att ingen ska behöva flytta från Vadstena för att gömma sig i storstadens anonymitet.

Därför är Pride och regnbågsveckan viktig här. Men det är inte bara viktigt, det är kul också, och alla tillfällen till fest ska man värna om. Nu gör sig inte detta självt. För att Vadstena Pride och regnbågsveckan ska bli bra och viktigt behöver många hjälpa till.

Det är inte någon annans uppgift, det är min uppgift och din uppgift. Det betyder att enskilda, föreningar, organisationer och företag måste ställa sig frågan – hm, vad ska vi göra?

Regnbågsveckan kan man fylla med olika saker. Föreläsning, samtal, utställning, konsert, gaylunch eller vad det nu kan vara. För allmänheten eller inom föreningen eller på företaget. Stort eller smått, allt bidrar. Något på gång – se mejllänk nedan.


Regnbågsveckan

Datum: 11-16 september
Läs program

Vadstena Pride

Datum: 16 september

Tider:

Tåget går från Hamnparken 12:00, samling från 11:00.
12:45 Rådhustorget

Grupper anmäler deltagande till: camilla.mellberg@vadstena.se

Program på Rådhustorget:
Flagghissning
Göran Söderström håller Pridetalet
Underhållning: Kevin Lehnberg, Kulturskolans dansare Vadstena, Kulturskolans ungdomskör Motala, TonArt
Övrigt: Fika, popcorn, korv, barnaktiviteter, häng