Äldre kvinna. Glädje. Genrebild.

Vi vill främja en god psykisk hälsa – vill ni vara med?

Vadstena kommun ingår i ett pilotprojekt som drivs av Region Östergötland där vi vill sprida information om hur man som enskild individ kan jobba med sin psykiska hälsa. Ett led i detta är att skapa en sida här på på kommunens webbsida, med samlad information från kommunen och Regionen om hur man kan ta hjälp av dem för att främja god psykisk hälsa.

På den nya sidan vill vi även kunna ge kort information och länka till föreningar och organisationer som också arbetar för främjande av psykisk hälsa, eller dit man kan vända sig för att få delta i olika aktiviteter. Fokus kommer till en början att vara på aktiviteter för äldre.

Nu undrar vi om er organisation/förening vill vara med?

Konceptet Regionen arbetar utifrån kallas ”ABC för god psykisk hälsa” och utgår från forskning om konkreta saker som bevisligen har effekter på den psykiska hälsan. Dessa säger att ett bra recept för god psykisk hälsa är: Gör något aktivt, gör något tillsammans och gör något meningsfullt. Känner ni att er förening eller organisation kan bidra med något av detta för äldre personer i Vadstena kommun?

Alla föreningar som vi bedömer kan erbjuda lämpliga aktiviteter, som står för allas lika rätt och värde och som inte diskriminerar någon är välkommen att stå med. Hör gärna av er till socialförvaltningens nämndsekreterare Sofie Lagerfelt Fernström, mejl sofie.lagerfelt.fernstrom@vadstena.se eller tel: 010-234 73 23 med frågor och intresse att deltaga.