Vadstena kommun byter telefonnummer!

Den 28 maj 2021 byter Vadstena kommun telefonnummer.
Detta innebär att växelnumret 0143 – 150 00 blir 010 – 234 70 00.
Anledningen till nummerbytet är att kommunen behöver samverka, i det här fallet med Mjölby kommun, för att långsiktigt säkra bemanning, kompetens och service. Växelns öppettider påverkas inte.

En modern växeltelefoni innebär att information om organisationen och personer i organisationen skrivs in och lagras som data i växelsystemet. På så sätt följer all information om Vadstena kommun med till Mjölby kommun och de personer som svarar i telefonen har tillgång till samma information som våra egna telefonister haft hittills. Du som ringer till Vadstena kommun ska därför inte uppleva någon annan skillnad än att du slår ett nytt nummer för att nå oss.

Under en övergångsperiod kommer det att finnas en hänvisning på vårt gamla växelnummer, 0143 – 150 00. Den som ringer på detta nummer kommer att bli upplyst om att kommunen bytt nummer, få det nya numret uppläst för sig samt erbjudas en möjlighet att bli kopplad till den nya växeln. Vår förhoppning är att det på detta sätt ska gå att minimera risken att du som ringer inte når fram till oss.