En grpp människor med reflexvästar som går på en gata i Vadstena.

Så gick det på vår trygghets- och förbättringsvandring

Den 22 november begav sig tjänstepersoner från olika förvaltningar, vårt kommunala bostadsbolag VFAB, politiker och Polisen, tillsammans med invånare, ut på en trygghets- och förbättringsvandring.

Det var samling på Wasagården, därefter gick vandring runt hamnen, Kungsvalla, Petrus Magni skola och Katarinaskolan.

Totalt fick Vadstena kommun och VFAB in omkring 15 synpunkter via appen “Ett Bättre Vadstena”. Majoriteten av förslagen handlade om trasig belysning och platser där belysningen kan förbättras.  Förutom det kommer konstaterade vandringsdeltagarna att Vadstena kommun upplevs tryggt, även under en kall, snöig novemberkväll.

Grupp i reflexvästar står och diskuterar under gatlampa

Vandringen passerade bland annat infarten mot Kungsvalla.

Baharan Raoufi-Kvist, brå-samordnare summerar kvällen såhär:

– Det är väldigt bra att göra en vandring på kvällen för att få en känsla över vilka platser som kan upplevas mindre trygga. Vi uppmärksammade flera gatlyktor som var trasiga och platser där vi behöver bättre belysning. Men överlag konstaterade vi att områdena vi vandrade kring upplevs trygga. Den största otryggheten under kvällen var förmodligen halkan, säger Baharan och skrattar.

Hur går ni vidare med förslagen som har kommit in?

– Vi kommer att ha ett uppföljningsmöte där vi går genom samtliga synpunkter och dela ut det till respektive verksamhet som får ansvara för uppföljningen. På vår hemsida samlar vi en del av förslagen och där lägger vi även upp åtgärderna som har vidtagit.

Kommer ni att fortsätta ha trygghets- och förbättringsvandringar?

– Ja. Dessa vandringar är en del av medborgarlöftet som vi har tagit fram tillsammans med Polisen och gäller även under 2023. Däremot kommer vi att se över processen och försöka få fler invånare att engagera sig.