Peter Karlsson vid det bord där han tar emot besökare.

Prata med Peter är ett tillfälle att framföra både förslag och klagomål eller ställa frågor till kommunalrådet Peter Karlsson.

Prata med Peter – chans att komma med åsikter och förslag

Prata med Peter är ett tillfälle för dig som kommuninvånare att träffa kommunstyrelsens ordförande och framföra frågor, åsikter och förslag. Den 6 december är det dags igen.

Peter Karlsson (M) startade “Prata med Peter” under förra mandatperioden och kommer att fortsätta också under denna. Det är även fortsättningsvis första tisdagen i månaden som gäller.

Karlsson tycker att det är oerhört viktigt att ge kommuninvånarna tillfälle att framföra sina synpunkter direkt till en representant för kommunen.
–  Ingen ska kunna säga att jag eller politiken är otillgänglig. Det här är ett sätt att minska avståndet mellan politiken och våra kommuninvånare, förklarar han.

Det underlättar, påpekar han, att Vadstena är en liten kommun.
– För ett kommunalråd i en stor kommun skulle det förstås vara omöjligt att göra en sån här grej.

Under pandemin höll han till utanför kommunhuset, nu har han sin mottagning innanför dörrarna igen. Han drar fram ett bord och har kaffetermosen redo.
– Jag brukar bjuda på antingen fikabröd eller frukt.

Peter Karlsson håller upp en dörr till kommunhuset.

Det är innanför dörren till kommunhusets kafeteria som Peter Karlsson tar emot medborgare.

Det är variation i hur många som dyker upp. Någon enstaka gång har det inte kommit någon, men oftast är det några personer som tar tillfället att träffa honom.

Några vill framföra ett klagomål, andra vill komma med ett förslag. Vissa kommer för att ställa en fråga.
– Om någon har ett klagomål så förklarar jag orsaken. Om jag inte vet så tar jag reda på svaret och återkommer, helst inom två dagar.

Det har varit många givande samtal för kommunalrådet sedan han startade Prata med Peter.
– Jag har fått in många bra förslag och några har vi tagit vidare.

Den 6 december klockan 17.00 är det dags igen. Peter Karlsson finns vid ingången till kommunhusets kafeteria, till vänster om stora entrén.