Nya funktioner i vatten- och avfallsappen

Vatten- och avfallsappen för Motala och Vadstena kommun är uppdaterad med nya e-tjänster. Nu går det bland annat att se sina fria återstående besök hos återvinningscentralen.

Appen har tidigare uppdaterats utifrån gällande lagkrav om tillgänglighet till digital offentlig service. Den är numera tillgänglighetsanpassad så att människor med funktionshinder har tillgång till appen på samma villkor som andra. Nu ökar vi tillgängligheten för självservice via e-tjänster direkt i appen.

En ny möjlighet, som varit efterfrågad, är att du kan se dina fria återstående besök hos återvinningscentralen. Övriga tjänster som nås från appen är bland annat möjligheten att se dina fakturor, göra beställningar, skapa reklamationer, göra ägarbyte och följa en ny sorteringsguide.

Den uppdaterade sorteringsguiden underlättar för dig att skapa din egen packlista. Du kommer alltså enklare kunna lasta av det i rätt ordning på återvinningscentralen. Denna tjänst kräver ingen inloggning utan återfinns under avfallsguiden.

Här är några av de nya tjänster som erbjuds i den uppdaterade appen:

  • Antal fria ÅVC-besök
  • Kommande tömningar och historik
  • Slamtömning i kalendern
  • Vattenmätaravläsning
  • Vattenförbrukning
  • Dina fakturor
  • Beställningar
  • Reklamationer
  • Ägarbyte

E-tjänsterna kommer att kallas Mina sidor, precis som webbversionen. Privatkunder som har vatten- och avfallsabonnemang och/eller rätten till fria besök kan i nuläget med bank-id logga in i appen.

Om du vill läsa mer om Mina sidor så finns den informationen även på kommunens webb.

Hämta vatten- och avfallsappen till din mobil

Här kan du ladda ner appen ”Motala Vadstena vatten och avfall” till din smarta telefefon.

>>> Ladda ner i Google Play

>>> Ladda ner i App Store

I appen kan du även hitta annan information, som exempelvis öppettider på återvinningscentralerna, hjälp med att sortera ditt avfall och svar på vanliga frågor om vatten och avfall.

Aviseringar

Om du använder appen kan du dessutom få aviseringar om när din soptunna ska tömmas, inklusive trädgårdstunnan om du har en sådan, samt när det är slamtömning. Soptömning aviseras kvällen före aktuell tömningsdag. Du kan själv välja en egen tid för avisering mellan klockan 15-22. Slamtömning aviseras i appen cirka tio dagar före planerad slamtömningsvecka, på det klockslag du valt.