Grattis till OS-silvret Stina!

”Vilken bragd Stina och det svenska damlaget gör, vi i Vadstena är så stolta”, säger Peter Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Vadstena kommun.

Sverige är OS-silvermedaljörer i fotboll efter förlust i OS-finalen mot Kanada som avgjordes på straffar. Stina Blackstenius gjorde 1-0-målet i första halvlek och med sina 5 mål i OS-turneringen har hon varit en starkt bidragande faktor till de svenska OS-framgångarna. Stina Blackstenius kan nu även titulera sig Sveriges främste OS-målskytt genom tiderna och har dessutom gjort mål i två OS-finaler i rad.

”Vadstenas” Stina Blackstenius, 25 år och OS-hjältinna, har Vadstena GIF (VGIF) som moderklubb och spelar nu för BK Häcken i Damallsvenskan. Med sina två SM-guld (2016, 2020), ett OS-silver (2016) och ett VM-brons (2019), samt ett EM-guld för juniorer (2015) i bagaget inför OS i Tokyo har hon nu krönt karriären med ytterligare ett OS-silver!

”Laget och vi som hejar, vi vinner och förlorar tillsammans, det är det som är styrkan. Detta betyder mycket för våra ungdomar, föredömen som visar på att kamratskap och en gemensam målsättning gör att allt är möjligt”, säger Peter Karlsson.

När Stina Blackstenius var med och tog EM-guldet för juniorer 2015 firades hemkomsten stort på Rådhustorget i Vadstena, och även denna gång avser man att uppmärksamma sin OS-hjältinna. I samarbete med VGIF förbereds nu ett Coronasäkert mottagande så snart som tillfälle ges.