Frida Edholm är oppostionsråd i Vadstena kommun.

Frida Edholm: Vi kan bli bättre på att samverka i Vadstena

POLITIKERPRESENTATIONER
Hur väcktes ditt politiska intresse?

– Jag hade inte haft någon tanke på att bli kommunpolitiker innan jag hörde talas om att ett nytt parti skulle starta. Mitt politiska intresse har blivit större under de år jag har varit aktiv, men framför allt tog det fart när jag fick chansen att vara med och i skapandet av ett nytt kommunalt parti, Konsensus – för Vadstenas bästa.

När och varför blev du engagerad i ditt parti?

– Jag har varit med i Konsensus sedan starten 2014. Jag engagerade mig för att jag var nyfiken på den kommunala organisationen och på hur det politiska arbetet fungerar. Så länge jag fortsatt har nyfikenheten kvar så kommer jag att hänga i.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna hos en kommunpolitiker?

– Att vara rak och ärlig på ett ödmjukt sätt. Att ha en god kommunikativ förmåga.

Vad är det bästa med Vadstena?

– Lugnet, omgivningarna och framförallt alla möjligheter som finns i kommunen. Jag är tacksam för att mina barn får växa upp i en trygg kommun.

Vad kan bli bättre?

– Vi pratar mycket om att samverka och samarbeta med andra kommuner, men jag tror att vi i grunden kan bli mycket bättre på att samverka inom vår egen kommun när det gäller kommun, näringsliv och ideella krafter. Mer dialog med fler. Involvera våra engagerade kommuninvånare mer i utvecklingen av vår kommun.

Vad har du för fritidsintressen, utöver politiken?

– Jag har alltid, sedan jag fick barn, varit engagerad i mina barns fritid. Det är mitt största intresse. Det känns oerhört viktigt att de tillsammans med andra barn har en meningsfull fritid.

Fakta: Frida Edholm

Ålder: 43 år.
Bor: Vadstena.
Familj: Man och tre barn.
Yrke: Kriminalvårdsinspektör.
Partitillhörighet: Konsensus.
Uppdrag: Andra vice ordförande i kommunstyrelsen, ledamot i kommunfullmäktige, oppositionsråd.