Porträttbild Bashar Abboud

Bashar Abboud – ordförande i fullmäktige

POLITIKERPRESENTATIONER
Hur väcktes ditt politiska intresse?

– Jag har alltid haft ett politiskt intresse eftersom jag tycker om att aktivt påverka samhället.
– 2011 hade jag en liten butik på Storgatan i Vadstena. Butiken var en mötesplats för många Vadstenabor. Där såg jag och lyssnade på olika åsikter och jag fick själv lite idéer om hur Vadstena ska leva upp. Jag tycker också att jag själv har fått mycket stöd och hjälp från Vadstena och jag känner att jag vill ge tillbaka till Vadstena.

När och varför blev du engagerad i ditt parti?

– Jag blev engagerad inom socialdemokraterna 2014. Jag lockades efter att ha läst på om olika partier tyckte jag att socialdemokraterna speglade min person bäst då jag brinner för att samarbeta och att samhället behöver oss alla.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna hos en kommunpolitiker?

– En kommunpolitiker ska vara professionell, lyhörd, respektfull och nära folket hela tiden. Med respektfull menar jag att man respekterar att alla är och tänker olika. Det är viktigt att kunna prioritera på ett bra sätt och ha en öppen dialog.

 Vad är det bästa med Vadstena?

– Vadstena är en vacker kulturstad med en lång historia. Många som bor i Vadstena vill engagera sig i stadens bästa. Det känns tryggt och som att man bor i en stor familj.

Vad kan bli bättre?

– Jag vill att Vadstena ska vara en levande stad året om och inte bara på sommaren. Jag tror att staden mår bra av att fler barnfamiljer flyttar in och att man ger hjälp och stöd till småföretagare i stan att utveckla sina verksamheter så att de kan överleva året runt.

– Natur och kultur ska vara en del i all utveckling. Jag tror också att ett ökat samarbete med småkommuner runt omkring Vadstena kan göra att Vadstena blir en central punkt.

– Jag tror att det behövs extra satsningar för ungdomar och ökad personal till skolor för att utveckla ungdomars möjligheter. De behöver även möjligheter att hitta jobb och att känna trygghet. Sjukvården måste också utvecklas genom personalsatsningar samt bra äldreboenden.

Vad har du för fritidsintressen, utöver politiken?

– Jag är gärna ute i naturen med min familj och plockar svamp, fiskar eller att odlar. Jag tycker också om att träffa vänner och att spela innebandy.

Fakta: Bashar Abboud 

Ålder: 44 år. 

Bor: Villa på Tycklingevägen i Vadstena. 

Familj: Sambo  och tre pojkar.

Yrke: Programledare, egen företagare .
Partitillhörighet: Socialdemokraterna.
Uppdrag: Ordförande i kommunfullmäktige.