EU-val på Stenkulaskolan i Malmö 20190526 Album Mostphotos Taggar EU EU-parlamentet EU-val EU-valet Europa europaval Malmö parlamentsval röstdags röstlämning röstmottagning röstning Stenkulaskolan val valdag valfunktionärer valförrättare vallokal väljare

Vi söker röstmottagare till valet

Kommunens valnämnd ansvarar för genomförande av de allmänna valen. Valnämndens uppgift är bland annat att bemanna kommunens valdistrikt och förtidsröstningslokaler. Nämnden söker nu röstmottagare i både vallokaler på valdagen samt i förtidslokaler före valdagen. För mer detaljerad information om valet i Vadstena hänvisas till kommunens sida om Val i kommunen & Valet 2022.

Som röstmottagare tar du emot röster i förtidsröstningslokal eller i vallokal. Arbetet som röstmottagare kräver en god struktur, att du arbetar noggrant och kan hålla ordning så att arbetet sker rättssäkert samt att du har ett serviceinriktat arbetssätt. Som röstmottagare jobbar du alltid tillsammans med andra röstmottagare.

Du är välkommen med din intresseanmälan (se nedan) om du bl. a. uppfyller nedanstående krav:

  • Du har fyllt 18 år senast den dagen du börjar jobba som röstmottagare
  • Du har god förmåga att läsa, förstå och prata svenska
  • Du deltar på valnämndens obligatoriska utbildning
  • Du bör heller inte kandidera på lista för något parti.

Arvode och timlön

De som arbetar som röstmottagare i förtidsröstningslokal erhåller timlön under tiden 23 augusti till 11 september. De som arbetar som röstmottagare på valdagen i vallokal får ett skattepliktigt arvode.

Du som tjänstgjorde som röstmottagare under Europaparlamentsvalet 2019 kommer senast under mars månad 2022 få en förfrågan om att delta vid valen 2022.

Skicka in din intresseanmälan

Om du inte har tjänstgjort som röstmottagare tidigare men är intresserad av uppdraget är du välkommen att läsa mer och skicka in en intresseanmälan via vårt anmälningsformulär här. Vi ser gärna anmälningar från yngre personer.