Snart nya träffar för föräldrar till tonåringar

“Älskade förbannade tonåring” är kostnadsfria föräldraträffar för dig med barn i åldrarna 13–17 år. De riktar sig inte bara till dig som upplever att du har problem i din relation utan är till för alla.

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det “Älskade förbannade tonåring”-gruppträffarna handlar om.

Under fyra träffar och en återträff går vi igenom en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen: Tonåringen talar inte längre med dig, hjälper inte till hemma, bråkar med syskon eller vill mest vara med sina vänner.

– Vi hoppas att föräldrar inte ska tänka att man går kursen om man har problem, utan se det som en rolig möjlighet till erfarenhetsutbyte & utveckling, säger Carmen, socionom på Råd & Stöd Familjemottagningen i Vadstena kommun.

Hon berättar att mottagningen jobbar alltmer med dessa frågor.
–  Familjemottagningen är inne i en rolig fas där målet är att kunna erbjuda föräldraskapsstöd till alla föräldrar. Först ut är tonårsföräldrar!

Om träffarna

De fyra träffarna pågår i 2,5 timme. Varje träff kretsar kring ett speciellt tema. Under träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och av modern forskning. Vi får med oss kunskap, insikter och idéer att träna på mellan träffarna. Därefter har vi en återträff som gruppen själv bestämmer datum för.

Teman för träffarna:

  • Grupptryck
  • Jag-budskap
  • Att hålla reda på sin tonåring
  • Att vara uppmärksam på sig själv

Plats: Rödtornet, 2 trappor upp, stora konferensrummet.

Datum: 24/10, 7/11, 21/11, 5/12, samt en återträff som gruppen bestämmer datum för.

Tid: 17.15-19.45

Anmälan senast 13/10 till:
familjemottagningen@vadstena.se, eller telefon 010-2347264


Kommentarer från utvärderingen av förra omgången föräldraträffar:

”Mycket givande utbildning med bra diskussioner och bra verktyg. Rekommenderas till alla!”

 ”Fått en verktygslåda att ta fram. Fint att få dela erfarenheter med varandra”

’”Jag har lärt mig mycket, en komplex kombination av nya tankar och idéer har kommit fram under våra diskussioner och samtal”

”Härligt att ni bjuder på er själva, det blir lättare att komma igång då…att komma i samtal med andra i liknande läge är väldigt värdefullt”.

”Bra att vi har fått diskutera mycket och fått ur oss, men även lyssnat på andras verklighet”