Snart börjar kurs för tonårsföräldrar i Vadstena

“Älskade förbannade tonåring” är kostnadsfria föräldraträffar för dig med barn i åldrarna 13–17 år. De riktar sig inte bara till dig som upplever att du har problem i din relation utan är till för alla.

Under fyra träffar och en återträff går vi igenom en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen: Tonåringen talar inte längre med dig, hjälper inte till hemma, bråkar med syskon eller vill mest vara med sina vänner.

– Vi hoppas att föräldrar inte ska tänka att man går kursen om man har problem, utan se det som en rolig möjlighet till erfarenhetsutbyte & utveckling, säger Carmen, socionom på Råd & Stöd Familjemottagningen i Vadstena kommun.

Hon berättar att mottagningen jobbar alltmer med dessa frågor.
–  Familjemottagningen är inne i en rolig fas där målet är att kunna erbjuda föräldraskapsstöd till alla föräldrar. Först ut är tonårsföräldrar!

Om träffarna

De fyra träffarna pågår i 2,5 timme. Varje träff kretsar kring ett speciellt tema. Under träffarna tar vi del av både varandras erfarenheter och av modern forskning. Vi får med oss kunskap, insikter och idéer att träna på mellan träffarna. Därefter har vi en återträff som gruppen själv bestämmer datum för.

Teman för träffarna:

  • Grupptryck
  • Jag-budskap
  • Att hålla reda på sin tonåring
  • Att vara uppmärksam på sig själv

Plats: Rödtornet, 2 trappor upp, stora konferensrummet.

Datum: 25/4, 2/5, 9/5, 23/5, samt en återträff som gruppen bestämmer datum för.

Tid: 17.00-19.30

Anmälan senast 17/4 till:
familjemottagningen@vadstena.se, eller telefon 010-2347264