Väntjänsten

Nu kan man återigen ta kontakt med väntjänsten om man vill ha deras hjälp, se nedan vad de kan hjälpa till med.

Väntjänsten har telefontid tisdagar mellan kl 10.00-12.00 och man når dem på telefonnummer: 010-23 47 121.

Väntjänsten i Vadstena och Borghamn är en opolitisk, ideell förening som vänder sig till dig som känner dig ensam och vill få kontakt med nya människor, eller dig som behöver hjälp med något.

Vi är ett komplement till den kommunala hemtjänsten med syfte att bryta ofrivillig isolering och ensamhet hos äldre. Vi samverkar med flera lokala föreningar och organisationer.

Vi finns till för alla som behöver stöd som pensionärer, funktionshindrade, ensamstådende föräldrar och nyinflyttade. Vi kan också fungera som avlösare för dig som vårdar anhörig i hemmet.

Hur arbetar vi?

Alla Väntjänstens insatser är frivilliga och kostar alltså inget att utnyttja. Väntjänsten utför inte sådana uppgifter som hemtjänsten eller vårdpersonal svarar för.”Väntjänstarna” i väntjänstens frivilligverksamhet får särskild introduktion och information för sina uppgifter. Vi iakttar tysnadsplikt.

Vill hjälper dig kostnadsfritt med bland annat:

  • Högläsning
  • Att gå på promenader
  • Att få en pratstund via telefon eller besök
  • Att få hjälp att komma till läkaren
  • Att få sällskap till affären, biblioteket, kyrkan, konserter etc.

Vill du bli “väntjänstare”?

Har du en stund över och kan tänka dig att göra en insats för en annan människa? Som “väntjänstare” får du introduktion till uppdraget, utbildning samt information och regelbundna träffar med andra “väntjänstare”. Du utför ett oavlönat frivilligt arbete, men får ersättning för resor och vissa utlägg.

Kontakta oss så berättar vi mer!