Frågor och svar – Barn & utbildning

Här hittar du vanliga frågor och svar inom barn och utbildning.

Vad är det för läsårstider inom skolan och när infaller skolloven?

Läsårstiderna för grundskolan och gymnasiet läggs ut och uppdateras kontinuerligt under läsårstider på Vadstena kommuns hemsida. Där finns även information om lov och övriga lediga dagar. Tider för skolavslutning annonseras innan.

Vi är nyinflyttade i Vadstena och behöver nu barnomsorg till våra barn. Vart vänder vi oss?

Du hittar information om att ansöka om förskoleplats här på webben, och inom 4 månader är du garanterad en plats på någon av våra förskolor. I ansökan anger du bland annat önskat startdatum, önskad förskola, antal timmar per vecka och eventuella särskilda behov. Vadstena kommun erbjuder idag inte plats i familjedaghem då efterfrågan varit alldeles för låg.

Var finns det fritidsgårdar, och hur länge har de öppet?

På Stora torget i Vadstena finns Fritidscentrum – en träffpunkt för ungdomar. Fritidscentrum är en mötesplats som vill inspirera ungdomar att prova på nya aktiviteter för att få en meningsfull fritid. I våra lokaler hittar du kafé, kök, dansgolv, replokal och filmrum med storbilds-TV. Verksamheten är öppen för dig på mellanstadiet, högstadiet och uppåt. Besök Fritidscentrums facebook-sida för information om aktuella öppettider och aktiviteter.

När är det skolavslutning?

Läsårstiderna för grundskolan och gymnasiet läggs ut och uppdateras kontinuerligt under sidan Läsårstider. Tider för skolavslutning annonseras innan.