Johanna utanför LSS-lokalerna med entrén bakom sig.

Johanna Lind.

Nya enhetschefen redo för nya utmaningar

Johanna Lind. Det heter kommunens nya enhetschef för personlig assistans på LSS-enheten. 

Johanna kommer närmast från Motala kommun där hon arbetat inom centrala elevhälsan. I hennes uppdrag ingår att leda de medarbetare som arbetar som personlig assistent. Då handlar det om de som har kommunen som utförare av insatsen personlig assistans.

Vad ser du mest fram mot med nya jobbet?

– Jag ser fram emot att bli en del av, en för mig, ny verksamhet och organisation där jag i samarbete med medarbetare, brukare, anhöriga och andra aktörer kan verka för en god vård och omsorg i kommunen.

Drivkrafter?

– Jag är engagerad, nyfiken samt mål- och lösningsfokuserad.

Varför Vadstena?

– Det var tjänsten inom LSS-enheten som fick  mig till att söka mig till Vadstena. Jag trivdes bra i min tidigare organisation men var redo för förändring och andra utmaningar.

Fakta: Johanna Lind

Bor: I Motala
Familj:  Sambo med två barn i mellanstadieåldern
Tidigare erfarenhet: Har erfarenhet av  privat-, kommunal- och regionsektor. Senast från en tjänst inom centrala elevhälsan med fokus på grund- och gymnasiesärskolan (anpassad grund- och gymnasieskola). Har ävenhaft fackliga förtroendeuppdrag på deltid med rollern som ordförande och HSO- huvudskyddsombud.
Fritidsintressen: Djur, natur och återhämtning genom yoga och medvetennärvaro. Film, serier och ljudböcker är också några intressen men sedan pandemin är live-upplevelser extra härligt.  Näst på önskelistan ligger en familjesemester gärna med bad och värme.