Här är info och program inför Äldredagen i helgen

På lördag den 30 september är det snart dags för kommunens Äldredag på Vadstena slott. Här kommer information om program för dagen och annat som kan vara bra att veta.

Under lördagen kommer det att finnas flera utställare som kommer visa vad de kan erbjuda för våra äldre medborgare. Det kommer att finnas representanter från både företag, föreningar och kommunen på plats.
Vadstena sparbank kommer hålla en föreläsning om bedrägerier mot äldre och det blir även musikalisk underhållning med Silverwitt.

Ta tåget till slottet

Kungståget går runt stan och hämtar upp besökare som vill ta sig till evenemanget på ett smidigt sätt. Det blir två turer, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Självklart kan man även åka med hem efter dagen. Se hållplatser och tider på kartan här nedan.

För er som bor i ytterområdena, till exempel Borghamn, Hov och Hagebyhöga kommer vi försöka ordna en tur där Vadstenabuss kommer och hämtar upp på några olika hållplatser även där. Om ni önskar åka med denna buss kontaktar ni Sofie Fernström eller Jessica Lindh, se kontaktuppgifter nedan, och meddelar detta, senast torsdag 28 september.
Kontakt:
sofie.lagerfelt.fernstrom@vadstena.se, 010 – 234 73 23
jessica.lindh@vadstena.se, 010 – 234 71 84

Personlig inbjudan i brevlådan

I dagarna kommer alla i kommunen som var 65 år fyllda i slutet av augusti att få en personlig inbjudan till dagen hem i sina brevlådor. Informationen i inbjudan finns även att läsa här på webben. Eftersom det främst er är vi riktar denna dag till, även om man såklart är välkommen även om man är yngre eller inte bor i Vadstena, ville vi göra ett separat inbjudan till er. Ni behöver inte ha med er inbjudan till slottet utan där är det fri entré.”

Tågtider – hållplatser

Program

10:30 Välkomsthälsning av Jenny Bytander, socialnämndens ordförande

10:35 Föreläsning från Sparbanken: Bedrägerier mot äldre

11:05 Musik: Silverwitt Band

11:25 Kort information från kommunen

12:30 Välkomsthälsning av Jenny Bytander, socialnämndens ordförande

12:35 Föreläsning från Sparbanken: Bedrägerier mot äldre

13:05 Musik: Silverwitt Band

13.25 Kort information från kommunen