Vilken är din ursäkt för att inte följa restriktionerna?

Publicerad 2021-03-30

Vilken är din ursäkt för att inte följa restriktionerna? Vi längtar alla efter att återgå till en normal vardag, men pandemin är inte över och vi måste fortsätta hålla ut. Det är allas ansvar att bromsa smittspridningen. Även ditt.

Smittspridningen i Vadstena ligger fortfarande oroande högt och läget är allvarligt.  Vi går nu ut med en vädjan till alla kommuninvånare och besökare att ta sitt personliga ansvar för att minska smittspridningen.

-Efter ett år av restriktioner och förmaningar önskar vi verkligen att vi kunde säga något annat än fortsätt hålla i och  hålla ut, men det kan vi inte. Jag vill verkligen uppmana alla kommuninvånare och besökare att nu tillsammans göra en riktig kraftansträngning för att bryta smittspridningen, säger Peter Karlsson, (M), kommunstyrelsens ordförande.

Skolorna har just nu en oroväckande hög sjukfrånvaro både bland lärare och personal och högstadiet har sedan förra veckan infört fjärrundervisning i syfte att bromsa smittspridningen.

- Vadstena fortsätter att vara en av de hårdast drabbade kommunerna i länet, sett till vårt invånarantal. Vi kan inte formulera egna ursäkter utan måste hålla fast vid rekommendationerna om att hålla avstånd, arbeta hemifrån när vi kan, testa oss om vi har symptom men framför allt begränsa vårt sociala umgänge. Fira påsken på ett alternativt sätt och i en mindre krets, och om du måste resa gör det på ett säkert sätt utifrån gällande restriktioner, säger Madeleine Andersson kommundirektör.

Med stigande temperaturer, en stundande påskledighet och blommande klosterliljor väntas också många övriga besökare till Vadstena den närmsta tiden. Tänk på att det även utomhus kan bli trängsel. Håll avstånd och var rädd om både blommorna och om varandra när du besöker örtagården eller någon av våra butiker längs Storgatan.