ljus

Testa din brandvarnare till advent

Publicerad 2019-11-27

Du kom väl ihåg att släcka ljusen?
Vi vill påminna om att en fungerande brandvarnare är en en enkel livförsäkring. Kom ihåg att kontrollera din brandvarnare och ta för vana att göra det till första advent.

Det är adventstider och vi tänder många ljus. Vi vill påminna er alla om att kontrollera brandvarnaren. Den kan rädda liv.

Glöm aldrig att släcka ljusen när du lämnar rummet och kontrollera att din brandvarnare fungerar. Ett enkelt sätt att komma ihåg det är att göra det till en vana att alltid kontrollera den i samband med första advent. Du kan även registrera dig och få en påminnelse via sms. Du kan välja att få en påminnelse till 1 december varje år eller en gång i halvåret eller oftare. Registrera dig via den här länken: https://aktivmotbrand.msb.se/

 

Om brandvarnardagen

Den 1 december är temadag för brandvarnaren. Under dagen eller i samband med den genomförs olika aktiviteter för att påminna om att kontrollera om den egna brandvarnaren fungerar. Dagen är instiftad för att uppmärksamma vikten av brandskydd i hemmet, i Sverige men också i övriga Norden. Beslutet om en gemensam nordisk brandvarnardag togs av de nordiska försvarsministrarna 2011. Den första nordiska Brandvarnardagen uppmärksammades lördag den 1 december 2012.