Natalie Ruiz Moving  Vadstena

Moving Vadstena - Dans för och med Vadstenas invånare!

Publicerad 2019-09-23

Inom projektet Möten i dansen är Vadstena först ut i länet med att erbjuda residens för en utvald danskonstnär. Under hösten kommer den internationellt kända danskonstnären Natalie Ruiz att hålla öppna workshops  i dans för alla åldrar. Projektet är för alla och med alla Vadstenabor och syftet är att få fler att upptäcka glädjen och gemenskapen i dansen.

Dansresidenset innebär att Natalie Ruiz har Vadstena som sin arbetsplats i perioder för att fördjupa sin konstnärliga praktik, möta publik, stadens invånare och arrangörer för att skapa ett samarbeten. Projektet, som går under namnet Moving Vadstena, är ett dansprojekt för och med Vadstenas invånare. Det syftar dels till fördjupning och utveckling för konstnären, men också till att få fler att upptäcka glädjen och gemenskapen i dansen. 

-Dans ska vara för alla, dansen har ingen ålder, säger Natalie Ruiz som är konstnärlig ledare för Moving Vadstena.

Nathalie Ruiz har varit internationellt verksam i mer än 35 år och kom till Sverige som solist i Cullbergbaletten. Under sin karriär har hon samarbetat med de mest betydande koreograferna både nationellt och internationellt.

Dans för alla

Moving Vadstena håller till i Kulturskolans danssal, Ingegärd Knutsdotters väg 2 och är öppet för alla åldrar. Inga förkunskaper krävs. Följande onsdagar kan du dansa:


23 oktober
30 oktober
6 november

 

Anmälan till workshopen sker med fördel till jessica.rezko@regionostergotland.se

 

Projektet Moving Vadstena och Möten i Dansen

Möten i Dansen är ett 3-årigt projekt med stöd av Statens Kulturråd. Projektet syftar till att fördjupa och befästa dansens position ytterligare genom mötet mellan professionellt konstnärskap, lokalt arrangörskap samt en unik plats och dess invånare. Inom Möten i Dansen erbjuds dansare ett residens, och först ut i Östergötland är Vadstena. Samarbetsparters är Region Östergötland, Riksteatern Östergötland, Vadstena kommun och Vadstena teaterförening – en del av Riksteatern.

Foto Natalie Ruiz: Per-Yngve Bengtsson

 

Läs mer om projektet och idén med Dansresidens