Försiktig öppning av biblioteket

Publicerad 2021-02-19

Den 24 februari öppnar biblioteket försiktigt igen, dock med begränsade öppettider och med begränsad service. 

Det kommer endast att vara möjligt att låna och hämta böcker. Tjänsterna take-away och Boken kommer erbjuds fortfarande som ett alternativ.

För att säkerställa en så smittsäker miljö som möjligt för både personal och besökare har en rad anpassningar gjorts och det är mycket viktigt att alla fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer om avstånd och god handhygien. Följ alltid personalens anvisningar och råden som finns uppsatta i lokalen om du besöker biblioteket.

Det här gäller:

  • Biblioteket kommer att vara öppet för besök mellan kl 10-12 måndag till fredag. För övriga servicetider och kontaktvägar se bibliotekets webbplats.
  • Max antal besökare samtidigt: 8. 
  • Det kommer inte att finnas någon möjlighet att sitta och läsa tidningar eller tidskrifter inne i biblioteket. Morgontidningar kommer dock fortfarande att läggas ut på bibliotekets baksida och tidskrifter kan beställas och lånas.
  • Självbetjäningsautomaterna ska användas för lån och återlämning.
  • Inga Mer-öppet tjänster kan genomföras just nu.

Detta gäller från den 24 februari och tills vidare. Beslutet är fattat av bildningschefen och kan komma att ändras.  Fler anpassningar kan komma att göras.

För mer detaljerad information se bibliotekets sociala medier samt webbplats.