båt göta kanal charter

Göta Kanal Charter Årets Innovatör

Publicerad 2019-11-06

Nu har vinnaren av den nyinstiftade utmärkelsen Årets Innovatör utsetts. Utmärkelsen, som delas ut av Vadstena Turism & Näringsliv AB och som syftar till att lyfta fram innovation och nytänkande entreprenörskap, tilldelas i år Pontus Björsner och Göta Kanal Charter.

Göta Kanal Charter bedriver sedan 1999 uthyrningsverksamhet av fritidsbåtar på Göta Kanal. Sedan 2014 är det Pontus Björsner som äger och driver verksamheten och idag består flottan av totalt 10 stycken båtar.

Under året har företaget lanserat en fossilfri båt som nu också ingår i hyrflottan. Båten, som heter Caspian av Vadstena, tar 10 passagerare och är en båt som företaget byggt helt utifrån en egen idé och som drivs helt och hållet med el. Lanseringen beskrivs som väldigt lyckad och förhoppningen är att kunna utöka flottan med fler eldrivna båtar på sikt.

Det är Vadstena kommuns bolag Vadstena Turism & Näringsliv AB som står bakom utmärkelsen Årets innovatör. Genom utmärkelsen vill man uppmärksamma innovationer, nytänkande och entreprenörskap i Vadstena – en kreativ historia. Priset går till en person, grupp, organisation eller företag hemmahörande i Vadstena kommun som har tagit en innovativ idé vidare till tillämpning och nytta för marknaden och samhället under de senaste två åren.

– Pontus Björsner med sin egenutvecklade fossilfria hyrbåt för Göta kanal är ett gott exempel på en lokal företagares förmåga till nytänkande och kreativitet, lyder juryns motivering.

Läs mer om utmärkelsen Årets Innovatör

Här kan du läsa mer om Göta Kanal Charter