Gästhamn båtar Vättern

Gästhamn & permanenta båtplatser

Vadstena erbjuder många möjligheter för dig som är båtintresserad. Här har vi framförallt samlat information för dig som önskar hyra en permanent båtplats. Är du besökare hittar du information om gästhamnen längst ner på sidan.

Permanenta båtplatser och service

Det finns totalt ca 440 båtplatser för permanent uthyrning. Dessa fördelas på fem hamnar; Hamnkanalen, Vallgraven, Naddöviken inre, Naddöviken yttre samt Strandpromenaden. Av dessa är det 20 st som är gästhamnsplatser med el, placerade i hamnkanalen. Det finns ytterligare 6 platser i hamnkanalen som har tillgång till el.

Båtplatserna är indelade efter bredden på platserna; 2,5 m, 3 m, 3,5 m, 4 m, 4,5 m, 5 m, kajplats samt plats i Hamnkanalen. Längst in i hamnkanalen, före fällbron, finns det en båtmack med betalautomat, möjlighet att fylla på dricksvatten och även att tömma septiktanken.

För nuvarande är säsongsavgiften mellan 1 625 och 3 062 kronor beroende på platsbredd.

Båtplatser säsongen 2020 

På grund av lågt vattenstånd har ingen fördelning av båtplatser kunnat ske under säsongen 2019. Inför nästa säsong kommer arbetet med att fördela lediga platser påbörjas under hösten, men med reservation för fortsatt lågt vattenstånd.

Är du intresserad av båtplats i Vadstena mejla till batplats@vadstena.se  eller ring 0143-150 00. Är du intresserad av båtplats i Borghamn kontakta Borghamns Strand AB.

Besöker du Vadstena med egen båt?
Här hittar du mer information om vår gästhamn.

KONTAKT

Intresserad av båtplats?
Telefon: 0143-150 00
Skicka-epost