strand vättern sand

Badplatser

Vätterns klara vatten gör den till en populär badsjö. Badplatser finns på många ställen. Vadstena kommun ansvarar för nedanstående badplatser.

Vätterviksbadet

Ligger strax norr om Vadstena. Vid badet finns också Vadstena Camping belägen vilket betyder att det finns tillgång till allt vad en fyrstjärnig camping har att erbjuda.

Bårstad friluftsbad

Är beläget norr om Borghamn.

Järnevid friluftsbad

Ligger mellan Örberga och Nässja, väster om Vadstena.

Tycklingebadet

Ligger vid en av Vadstenas mest omtyckta promenadstråk (Tycklingerundan). Badplatsen har även hundbad som är märkt med en skylt. Att gå eller cykla till badet rekommenderas.

Tillgänglighetsanpassad badplats

I Vadstena tätort finns en tillgänglighetsanpassad badplats. Du hittar den längst ner på Lastköpingsgatan vid folkhögskolan. En ramp finns för att kunna ta sig försiktigt ner i vattnet och du har svårt att gå eller behöver sitta i rullstol. Tänk på att det är ett naturbad med småsten på botten. Använd gärna badskor så blir badet ännu mer njutbart. 

Hundbad

Hundbad finns på speciellt markerade ställen vid Bårstad, Tycklinge och Vätterviksbadet. I övrigt får inte hundar vistas på badplatserna under perioden 1 juni – 15 september.

Bilden visar Tycklingebadet som finns på cykel och gångavstånd från Vadstena tätort.

KONTAKT

Vadstena kommun
Telefon: 0143-150 00
Besöksadress:
Klosterledsgatan 35
Skicka e-post

Öppettider
Måndag-torsdag 8-16
Fredag 8-15

Vecka 28-31 håller vi lunchstängt kl.12-13.


Gul pil Övriga kontaktuppgifter
Gul pil Lämna synpunkt
Gul pil Vanliga frågor